over

Plantise

Plantise is een ambitieuze internationale plantenkweker van groenteplanten en sierteelt voor de tuinbouwsector. We staan in de top 3 van de opkweekbedrijven in Nederland. Op onze locatie in Naaldwijk wordt volledig biologisch geteeld. Er werken bij ons ruim 200 vaste medewerkers jaarrond en 400 flexkrachten in het hoogseizoen.

Geschiedenis

Plantise is voortgekomen uit een fusie tussen drie Nederlandse plantenkwekers: Leo Ammerlaan, Van der Lugt en de Grow Group. Hiermee is één van de grootste marktpartijen in Nederland ontstaan met enorm veel expertise in de opkweek van biologische en reguliere groente- en sierteeltplanten in binnen- en buitenland. Deze krachtenbundeling heeft gezorgd voor een sterke marktpartij die in staat is in te spelen op nieuwe ontwikkelingen in de sector, zoals schaalvergroting en internationalisatie. Plantise behoort tot de top 3 van ongeveer 15 opkweekbedrijven in Nederland. Ons bedrijf heeft ongeveer 15 procent van de opkweekmarkt in handen, is in omzet de grootste plantenkweker van Nederland en marktleider op het gebied van biologische opkweek. Opkweken zit diep in onze genen waardoor het leveren van topkwaliteit standaard is.

Onze cultuur is open, betrokken, respectvol, klantgericht en nuchter. Bij Plantise werk je in een informele sfeer met enthousiaste, gedreven collega's. We hanteren de cao Glastuinbouw.

Continu verbeteren

Wij zijn continu bezig met het verbeteren van onze processen. Als we inzien dat iets op een andere manier beter is, zijn we de eerste die daarin meegaan. We staan open voor weloverwogen veranderingen als deze duidelijk de kwaliteit bevorderen. Je zal ons niet horen zeggen “zo doen we dat altijd al”.

Onze kernwaarden zijn:

Betrouwbaar naar elkaar en naar onze producten
Respect in onze verschillende vestigingen hebben we te maken met verschillende culturen
Samenwerken zowel met elkaar als met onze klanten

Continu verbeteren
Erkend leerbedrijf

MVO

Duurzaamheid en maatschappelijk verantwoord ondernemen zijn belangrijke thema's in de tuinbouw. Ook Plantise neemt hierin haar verantwoordelijkheid. Zo hebben we bij al onze activiteiten oog voor mens, maatschappij en milieu.

Wij zijn op al onze locaties een erkend leerbedrijf en leveren daarmee een belangrijke bijdrage aan de toekomst van ons vak.

We hebben verschillende maatregelen getroffen om onze milieu-impact te verlagen. We zetten bijvoorbeeld in op alternatieve energiebronnen. Zo hebben we ruim 1200 zonnepanelen op onze bedrijfsruimtes, een ondergrondse waterberging voor regenwater, zijn er twee van onze locaties aangesloten op AquaReUse voor het reinigen van overtollig gietwater en wordt zelfs ons toiletwater gerecycled. Ook geven we invulling aan onze duurzame ambities door het telen onder SKAL en MPS (labels in de Nederlandse tuinbouw) en hebben we een volledig biologische vestiging in Naaldwijk met biologische materialen en gewasbeschermingsmethoden. 

Hygiëne en veiligheid

Plantise hanteert strenge hygiëne en veiligheidsprotocollen. Alles is erop gericht om ziektes en plagen uit onze kassen te houden. We handhaven strikt op naleving van onze protocollen. Iedereen betreedt onze kantoren en onze kassen via een hygiënesluis waarbij de schoenen worden geborsteld en de handen worden gedesinfecteerd. Ook in de kassen wordt steriel gewerkt met overschoenen, wegwerpoveralls en desinfecterende handsprays. 

Contact

Irisweg 40, 2665 MK Bleiswijk

088 020 2220

werken@plantise.com

Heb je een vraag?

Vul dit formulier in en we nemen zo snel mogelijk contact op.